با ما دنیا را جای بهتری برای زیستن کنیم.

خانه » قرارداد مدیریت پیمان چیست؟

قرارداد مدیریت پیمان چیست؟

آنچه می خوانید...

در مدیریت پیمان قراردادی بین پیمانکار و کارفرما منعقد می شود که بر طبق آن پیمانکار بعنوان مسئول پروژه، اجرای ساختمان و پروژه به عنوان مثال پروژه طراحی و ساخت پروژه های ورزشی را بر عهده می گیرد و کارفرما و صاحب پروژه هزینه ها را تامین می کند. پیمانکار هزینه ها را بر آورد می کند و بصورت درصدی از هزینه ها برای خود نیز برداشت می کند. برای ساخت سیلوهای فلزی و بتنی با مهندسان شرکت دژ آثار تماس بگیرید.

در واقع در این نوع از قراردادها باید درصدی از هزینه های ساخت به پیمانکار تعلق بگیرد. این درصد شامل هزینه های مصالح و متریال هم می شود، به این معنی که اگر خرید مصالح به پیمانکار واگذار شود او نیز باید درصدی از هزینه به او بعنوان حق الزحمه پرداخت می شود. این درصد معمولا بین ۱۰ تا ۲۰ می باشد که البته در ساخت خانه های ویلایی و ساختمانی این مقدار تغییر می کند. این درصد معمولا بصورت کامل پرداخت نمی شود و قسمتی از آن در نزد کارفرما محفوظ می ماند تا از انجام کار به نحو احسن اطمینان یابد و سپس پرداخت شود. برای اطلاع از مراحل ساختمان سازی به زبان ساده با شرکت مهندسی دژ آثار تماس بگیرید.

ضرورت قراداد مدیریت پیمان

ساخت و ساز نیز مانند هر عملیاتی ضوابط خود را دارد. پیش از شروع ساخت، گرفتن جوازهای مربوطه می تواند به راحتی به پیمانکار سپرده شود اما در غیر این صورت، اگر صاحب ملک آشنایی قبلی با مراحل ساخت نداشته باشد درگیر روندی زمانبر خواهد شد و برای حرکت درست در این روند نیاز به کسب تجربه و اطلاعات زیادی خواهد داشت. درحالیکه پیمانکار به واسطه شغل خود این فرآیند را بارها انجام داده و به سادگی با توجه به تجارب قبلی خود می تواند جوازهای مربوطه را اخذ نموده و پروژه را در زمان تعیین شده آغاز کند.

با آغاز مراحل ساخت و ساز، تأمین نیروهای کارآزموده کار ساده ای نیست. هر پیمانکار نیروهای خود را داشته و به قواعد کار کردن با هر یک از آنها آشناست. همچنین حضور پیمانکار در تأمین بسیاری از مصالح می تواند مفید باشد چرا که آنها تولید کنندگان و عرضه کنندگان اصلی را می شناسند و هزینه هایی که می بایست صرف واسطه ها شود، حذف می گردد. برای اطلاع از نورد سرد چیست؟ به این مقاله مراجعه بفرمایید.

مزایای روش پیمان مدیریت

  1. در صورتی که مدیر پیمان از ابتدا فاز طراحی به کار گرفته شود با هماهنگی با تیم طراح قادر خواهد بود تجربیات مربوط به ساخت را در طراحی ها اعمال نماید و در نتیجه موجب کاهش زمان، هزینه، اجرایی شدن بهتر طرح ها گردد.
  2. با توجه به اینکه نظارت بر عملیات اجرایی پیمانکاران ساخت بر عهده مدیر پیمان می باشد بنابراین نیازی به خدمات نظارتی مهندسین مشاور نیست.
  3. حضور مدیر پیمان منجر به ایجاد هماهنگی مابین پیمانکاران ساخت و رفع مشکلات آنان به لحاظ عدم تداخل کاری می گردد. ارائه خدمات پشتیبانی به پیمانکاران ساخت منجر به تسریع عملیات اجرایی و همچنین پوشش دادن نقاط ضعف آنان می گردد.
  4. مدیر پیمان همچون عضوی از تیم کارفرما، تمایلات سودجویانه پیمانکاری ندارد و تنها هدفش جلب رضایت کارفرما و ادامه همکاری با ایشان در پروژه های آتی خواهد بود.
  5. از آنجا که قراردادهای ساخت توسط مدیر پیمان واگذار می گردد کلیه ریسک های ناشی از عملیات ساخت به مدیر پیمان منتقل شده و مسؤلیت صحت عملیات اجرایی بر عهده یک پیمانکار واحد خواهد بود.
  6. پرداخت حق الزحمه مدیر پیمان به صورت تدریجی و همزمان و متناسب با هزینه اجرای پروژه خواهد بود که منافع قابل توجهی برای کارفرما به همراه خواهد داشت.
  7. از آنجا که کاهش زمان اجرای پروژه به صورت مستقیم در جهت منافع مدیر پیمان می باشد (حق الزحمه پیمان مدیریت مستقل از زمان پروژه می باشد)، مدیر پیمان تلاش گسترده و مضاعفی در جهت جلوگیری از اتلاف وقت در اجرای فعالیت ها خواهد داشت که به اتمام پروژه در کوتاه ترین زمان ممکن منجر خواهد شد.

دلایل نیاز به مدیریت پیمان یا پیمان مدیریت

مهم ترین دلیل نیاز به این امر مهم ، سنگین بودن وظایف و مراحل اداری و عملیاتی بوده که به طور یقین پیمانکار نمی‌تواند همه وظایف اداری خود را به انجام برساند.پیمانکار باید همه مجوزهای مربوطه را از ادارات و سازمان های دولتی کسب کند و ازآنجایی‌که پیمانکار نسبت به کسب مجوز از ادارات دولتی توانایی چندان زیادی ندارد بنابراین، با این امر مهم می‌توان مجوزهای لازم را در اسرع وقت کسب کرد و این قضیه در صرفه‌جویی زمان پروژه نقش موثری ایفا می کند.پیمان‌کار مدیریت پیمان می تواند کارها و امورات اداری شهرداری را به بهترین وجه ممکن به انجام برساند و پیمانکاران محترم هرگز در پروسه آزاردهنده اداری گیر نخواهند کرد و می‌توانند با سرعت بیشتری کار را به انجام برسانند.

شهرداری و سایر ادارات دولتی باهم ارتباط تنگاتنگی دارند و ادارات دولتی دوست دارند که فقط با یک نفر سروکار داشته باشند و نفرات متعدد نیز باعث سردرگمی نفرات اجرایی ادارات شده و بنابراین می‌توان با یک پیمانکار ، هم در هزینه‌های اجرایی و هم در هزینه‌های اداری صرفه‌جویی کرد تا بتوان در سریع ترین زمان ممکن، کار و پروژه را به انجام رساند.اجرای پروژه یکی از عوامل زمان‌بر در اجرای آن است. پیمانکار باید هر مرحله از اجرای پروژه را به بهترین نحو ممکن به اجرا برساند. پیمانکار می‌تواند پروژه را به بهترین نحو ممکن و با کمترین هزینه اجرا کند.

اگر بخواهید یک پروژه عمرانی را شروع کنید و البته با تسلط کامل بدانید که مدیریت پیمان چیست ، بهتر است که پروژه خود را به یک پیمانکار مدیریت پیمان بسپارید تا همه امورات شما را به نحو احسن به انجام برساند. شما می توانید در مدیریت پیمان، ۱۵ درصد پروژه اجرایی را به پیمانکار پرداخت کنید.

اهمیت تعریف موضوع در نمونه قرارداد مدیریت پیمان ساختمان مسکونی

موضوع این توافق نامه در واقع، خدماتی است که باید از سوی مدیر پیمان ارائه شود. به عبارت دیگر، می‌توان گفت که موضوع این توافق نامه، شرح وظایف مدیر پیمان را مشخص می‌کند.

موضوع مدیریت پیمان به زبان ساده عبارت است از مدیریت فنی، اجرایی، مالی و اداری جهت انجام عملیات ساخت ساختمان مورد نظر، به این صورت که کارفرما فقط هزینه‌ها را پرداخت می‌کند و مدیر پیمان، تمام فعالیت‌های مربوط را مدیریت خواهد کرد. همچنین طرفین می‌توانند جزئیات مربوط به موضوع این توافق نامه را تحت عنوان شرح کار به صورت دقیق تعیین و به آن پیوست کنند.

علاوه بر مواردی که گفته شد، مشخصات و آدرس مکان ساختمانی که مدیر پیمان باید بر روند ساخت و اجرای آن نظارت کند نیز در این قسمت از توافق نامه نوشته می‌شود.

منظور از تابعیت نمونه قرارداد مدیریت پیمان ساختمانی چیست؟

تابعیت یک قرارداد، قوانین و مقررات حاکم بر آن را مشخص می‌کند. برای مثال، اگر توافق نامه‌ای تابعیت کشور ایران را داشته باشد، باید مطابق با قوانین این کشور، تنظیم، امضا و اجرا شود. این تابعیت براساس قلمرو و محدوده جغرافیایی کشوری که قرارداد در آنجا تنظیم، امضا و اجرا می‌شود، تعیین خواهد شد. بنابراین، می‌توان گفت که تابعیت یک توافق نامه قلمرو قوانین حاکم بر آن را مشخص می‌کند. در همین راستا، بهتر است که یکی از ماده‌های این توافق نامه به تعیین تابعیت و قوانین حکم بر آن اختصاص داده شود.

وظایف اصلی مدیر پیمان چیست؟

ارائه ی مشاوره در ارتباط با قراردادها.

مشاوره در رابطه با هزینه و برنامه‌ریزی طرح، قابلیت ساخت، امکان‌سنجی.

مشاوره در ارتباط با مصوبات قانونی موجود.

ایجاد و تعیین شاخص های کلیدی برای عملکردهایی حوزه ی پیمانکاری.

امکان دسترسی به طیف گسترده از معمالات که شامل: نوشتن، ارزیابی، مذاکره و اجرای قراردادهای مختلف.

امکان دسترسی به برنامه ریزی و کنترل هزینه ها.

امکان تعریف برنامه ی ساخت و ساز و همچنین تعریف و تهیه شیوه های کار بر روی پروژه ها.

اجرای قرار دادهای مناقصه کار.

ایجاد اسکان سایت در محل پروژه و ارائه ی امکانات رفاهی.

برای هر بخش از پروژه ی ساختمانی یک پیمانکار تعیین کنند.

رضایت دادن به قراردادهای فرعی به وسیله ی پیمانکاران.

برای فعالیت های پروژه یک ترتیب خاص به وجود می آورند.

تلاش برای حفظ و ایجاد روابط با مشتریان و تامین کنندگان.

حفظ اسناد و مکاتبات مربوط به قراردادها.

هماهنگی و مدیریت قراردادهای کار از جمله فعالیت هایی به عنوان مدیر قرارداد، صدور دستورالعمل، انجام بازرسی، گواهی نامه و موارد دیگر.

تفاوت مدیریت پیمان ساخت با پیمانکاران سنتی در چیست؟

مدیریت پیمان ساخت با پیمانکاری سنتی تفاوت های زیادی دارد.

در چنین قراردادی، همانطور که از نام آن پیداست،

یک “مدیر ساخت” از طرف مالک پروژه برای “مدیریت” کارهای اصلی استخدام میشود.

اما در قراردادهای مدیریت ساخت و ساز سنتی، مدیر ساخت شخصی است که به عنوان نماینده برای مدیریت و نظارت بر ساخت پروژه از طرف مدیر اصلی منصوب می شود.

مدیریت پیمان ساخت، معمولاً در قبال اعمال و کوتاهی های پیمانکاران تجاری (از قبیل نقص یا تأخیر) در مقابل مدیر اصلی پاسخگو نیست.

این به این دلیل است که نقش مدیر ساخت و ساز محدود به مدیریت و نظارت بر پیمانکاران تجاری است،

نه این که خطر عدم عملکرد آنها را بپذیرد. میتوان چنین بیان کرد که مدیریت ساخت و ساز یکی از راه های تعامل با پیمانکار است.

اشتراک گذاری مطلب:

شركت مهندسی عمرانی دژآثار

یک مجموعه عمراني، طراحی، صنعتی و اقتصادی است كه با تكیه بر منابع انساني متخصص و متعهد و بكارگیری اتاق های فكر و استفاده از تجارب افراد دارای سابقه درخشان در زمینه های مختلف مهندسي، در تمامي ابعاد سازندگي كشور و خارج از كشور كه مربوط به عمران و آبادی مي شود فعالیت دارد.

دیدگاه خود را بگذارید