با ما دنیا را جای بهتری برای زیستن کنیم.

خانه » صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی

صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی

آنچه می خوانید...

صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی

طراحی کارخانه صنعتی یکی از مهم‌ترین فرآیندها قبل از احداث و ساخت کارخانه است که باید به آن توجه بسیار زیادی شود. در مرحله صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی که توسط افراد متخصص و با تجربه انجام می‌شود، همه موارد مهم مورد بررسی قرار می‌گیرند. از طراحی فرایند تولید تا محاسبه تعداد ماشین آلات و مسیر گردش آن‌ها و انواع روش ساخت ساختمان.

طراحی کارخانه صنعتی

طراحی صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی اصول خاص خود را دارد و باید بر حسب ضوابط و اصول طراحی کارخانجات صنعتی صورت بگیرد. این ضوابط بسیار مهم می باشند و ما در مقاله صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی به بررسی آن ها پرداخته ایم. اهمیت بسیار زیادی دارد که یک تیم طراح کارخانه با همه این ضوابط و اصول طراحی کارخانه صنعتی و مراحل اجرای پروژه های ساختمانی و صنعتی آشنا باشد.

مورد مهم دیگر در طراحی کارخانجات صنعتی نقش بسیار مهمی دارد، اهداف و نیازهای کارخانه است که توسط کارفرما به تیم طراحی ارجاع داده می‌شود. با توجه به نوع فعالیت کارخانه، چیدمان دستگاه‌ها، ایستگاه های کاری و … متفاوت خواهد بود؛ بنابراین لازم است تا قبلا از هر قدم جهت طراحی کارخانجات صنعتی تحقیقات اولیه صورت بگیرد و همه این موارد برای تیم طراحی شفاف شود. پروژه های صنعتی خود را به بهترین شرکت ساخت و ساز تهران بسپارید.

برای اطلاع از  ساخت و ساز تجاری چیست؟ به این مقاله از سایت ما مراجعه کنید.

طراحی کارخانه های صنعتی چگونه انجام می شود؟

طراحی کارخانه‌های صنعتی با توجه به نیازها و مشخصات پروژه شروع می‌شود. این مراحل شامل تحلیل نیازهای تولیدی، انتخاب کردن مکان مناسب، طراحی نقشه‌های مهندسی و تهیه اسناد و مدارک اجرایی می باشد. به این ترتیب جهت طراحی فضا و سازه مناسب یک کارخانه صنعتی ، مهندسان با بهره‌گیری از نرم افزارهای طراحی مثل AutoCAD و Revit، نقشه‌های دقیق و جامعی از ساختمان و تجهیزات کارخانه تهیه می‌کنند. سپس دیگر مراحل ساخت و تهیه نیازمندی های اجرای سازه صنعتی با توجه به نیازسنجی های اولیه و طراحی نقشه انجام شده، ادامه می یابد.

طراحی و ساخت کارخانه‌های صنعتی از مهم‌ترین مراحل در ایجاد زیرساخت های صنعتی می باشد که نیاز به دقت بالا و رعایت استانداردهای فنی و مهندسی دارد.

طراحی و ساخت کارخانه‌های صنعتی از مهم‌ترین مراحل در ایجاد زیرساخت‌های صنعتی کشور ها می باشد. این مراحل نیاز به دقت بالا و رعایت کردن استانداردهای فنی و مهندسی دارد تا کارآیی، ایمنی و بهره‌وری کارخانه تضمین شود. ایجاد کردن یک فضای صنعتی و تولیدی که بخش های مختلفی دارد سیاست های خاصی را برای طراحی فضای مناسب می طلبد صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی  یک کار تخصصی و حرفه ای است که شامل نکات و برنامه ریزی های خاص خود است.

برای اطلاع از طراحی و ساخت مجتمع های تجاری می توانید این مقاله را مطالعه کنید.

مراحل طراحی کارخانه صنعتی شامل چه مواردی است؟

۱.تحلیل نیازها و اهداف پروژه: داده ها مهم ترین بخش در نیازسنجی، تخصیص بودجه و خرید و استفاده از ابزارها و امکانات مورد نیاز است. در اولین مرحله صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی شناسایی نیازهای تولیدی و اهداف کسب و کار باید به صورت دقیق انجام شود.

۲.انتخاب مکان: بررسی مکان‌های مختلف و انتخاب مکان مناسب با توجه به فاکتور هایی مثل دسترسی به منابع، حمل‌ونقل و زیرساخت‌ها انجام می شود.

۳.طراحی نقشه و پلان: طراحی پلان کارخانه مانند قسمت ‌های مختلف تولیدی، انبار، فضای اداری و … می باشد. برای هر کدام از این بخش ها لازم است طراحی نقشه به صورت دقیق و با جزئیات انجام شود.

۴.طراحی نقشه‌های مهندسی: بعد از طراحی پلان اولیه بخش های مختلف یک کارخانه صنعتی نوبت به تهیه نقشه‌های معماری، سازه، برق، مکانیک و تاسیسات با داده های دقیق و جزئیات اجرایی است.

۵.تهیه اسناد اجرایی: برای این که کار طراحی سازه صنعتی به پایان برسد و کار آماده اجرا شود، تهیه اسناد و مدارک لازم برای انجام پروژه شامل مشخصات فنی و قراردادها اهمیت خواهد داشت.

مراحل طراحی کارخانه

در بخش های ابتدایی مقاله به مراحل طراحی کارخانه صنعتی اشاره کردیم، در ادامه قصد داریم به صورت جزئی به بررسی مراحل فاز معماری طراحی یک کارخانه بپردازیم.

طراحی معماری کارخانه شامل پنج مرحله اصلی می‌شود:

تحقیقات اولیه

فاز صفر طراحی

فاز یک طراحی معماری کارخانه

فاز دو طراحی معماری کارخانه

فاز سه طراحی معماری کارخانه

هر کدام از مراحل طراحی کارخانه صنعتی نیازمند این است که مرحله قبلی به خوبی به پایان رسیده باشد و در واقع بر حسب مدارک موجود از مراحل قبل انجام می‌شود.

انواع طراحی کارخانجات صنعتی

بعضی از متداول‌ترین کارخانجات صنعتی بر حسب نوع فعالیت عبارتند از: کارخانه صنعتی خودروسازی، کارخانه صنعتی مواد غذایی، کارخانه صنعتی شیمیایی، کارخانه الکترونیک، کارخانه صنعتی نساجی.

طراحی داخلی کارخانجات صنعتی

طراحی داخلی کارخانجات صنعتی بر اساس عرصه اداری و صنعتی صورت می‌گیرد. عرصه صنعتی شامل سوله و قسمت‌هایی می‌شود که فرآیند تولید، دسته بندی و … در آن صورت می‌گیرد و طراحی ساختمان اداری کارخانه صنعتی شامل فضاهایی می‌شود که اتاق مدیرعامل در آن جا است، جلسات کاری در آن برگزار می شود و فاکتورها و حسابهای مالی کنترل خواهند شد.

از اینکه تا انتهای این مقاله همراه ما بودید از شما سپاسگذاریم. در این مقاله به بررسی طراحی کارخانجات صنعتی پرداختیم. این مقاله توسط کارشناسان شرکت فنی ومهندسی دژآثار تهیه شده است شما می‌توانید سوالات خود در رابطه با این کارخانجات صنعتی را در بخش کامنتهای این مقاله با ما به اشتراک بگذارید. تا کارشناسان شرکت فنی و مهندسی دژآثار در کوتاه ترین زمان ممکن پاسخگوی شما باشند.

ما در شرکت فنی ومهندسی دژآثار بعد از بررسی پروژه شما و ارائه مشاوره رایگان، نقشه های کارخانه ای که قصد طراحی و ساخت آن را دارید؛ آماده خواهیم کرد و پروژه را شروع خواهیم کرد. جهت دریافت مشاوره رایگان و پیش فاکتور طراحی کارخانجات صنعتی  از طریق شماره‌های درج شده در وبسایت با ما در تماس باشید.

اشتراک گذاری مطلب:

شركت مهندسی عمرانی دژآثار

یک مجموعه عمراني، طراحی، صنعتی و اقتصادی است كه با تكیه بر منابع انساني متخصص و متعهد و بكارگیری اتاق های فكر و استفاده از تجارب افراد دارای سابقه درخشان در زمینه های مختلف مهندسي، در تمامي ابعاد سازندگي كشور و خارج از كشور كه مربوط به عمران و آبادی مي شود فعالیت دارد.

دیدگاه خود را بگذارید