اصول طراحی کارخانه صنعتی
طراحی و ساخت واحد های صنعتی شامل بخش های مهم و حساسی است. در اصول طراحی و ساخت کارخانه های صنعتی، علاوه بر تامین کردن نیاز های ساختمانی و تاسیساتی کارخانه، باید الزامات فنی، زیست محیطی، بهداشتی مورد نیاز سازمان های ذیربط را هم رعایت کنند. همینطور با توجه به هزینه های سنگین ساخت کارخانه، طراحی عالی، بهره وری در مراحل ساخت، نصب و همکاری با بزرگ ترین شرکت های عمرانی ایران در فرآیند خرید مصالح تاثیر زیادی در کم شدن هزینه ها و زمان ساخت کارخانه دارد.
اصول طراحی کارخانه چیست؟
به طور کلی طراحی کارخانه شامل طیف وسیعی است؛ از انتخاب زمین مناسب گرفته تا ترتیب قرار گرفتن قسمت های مختلف، وضعیت چیدمان دستگاهها و… از اصول اولیه و مهم طراحی کارخانه صنعتی است.
همچنین کارفرمایان کارخانه های صنعتی برای دفتر کار خود نیازمند یک طراحی دکوراسیون مخصوص بر اساس خودشان هستند. و همینطور کارخانه های صنعتی نمای خارجی و داخلی دارد که نیازمند طراحی مخصوص به نوع کارخانه است. در ادامه مطالبی درمورد صفر تا صد ساخت و طراحی کارخانه صنعتی برای شما بیان می کنیم.
برای ساخت یک واحد صنعتی چه کاری باید انجام داد؟
خیلی از افرادی که قصد ساخت یک واحد تولیدی دارند بعد از انتخاب زمین صنعتی برای انعقاد قرارداد با شرکت های فنی مهندسی برای ساخت یک واحد صنعتی اقدام می کنند، اما قبل از این اقدامات ابتدا باید با متخصصین فرایند تولید برای مکان یابی و گزینش الگوی تولید مشاوره انجام دهید و بعد از انتخاب محل ساخت نسبت به طراحی معماری و سازه بنای واحد صنعتی، اقدام کنید و سپس فعالیت های اجرایی شروع شود. فقط با رعایت کردن این تمهیدات می توان به یک فضای صنعتی با راندمان بالا و صرفه اقتصادی در ساخت، تولید و تعمیر و نگهداری دست پیدا کنید.
مراحل طراحی کارخانه صنعتی:
ترتیب طراحی کارخانه صنعتی ، شامل قسمت های مختلفی است شامل:
انتخاب کردن محل کارخانه، تقسیم بندی بخش های مختلف کارخانه، نحوه ارتباط بخش ها و کاربری های مختلف کارخانه و در نظر گرفتن مساحت های لازم برای هر قسمت است.
بهترین روش طراحی کارخانه
طراحی کارخانه صنعتی با توجه به نوع صنعت و نیازهای خاص دارد. ابتدا نوع فعالیت و فرآیندهای مهم را مشخص کنید، بعد از آن به بهینهسازی فضاها، تجهیزات، و ایمنی کارکنان دقت کنید. همینطور باید به مدیریت پسماندها و بهینهسازی مصرف انرژی هم توجه کنید.
همچنین، در طراحی کارخانه صنعتی، به استانداردها و مقررات مربوط به ایمنی و محیط زیست هم باید رعایت شوند. افراد متخصص در بخش مهندسی، ایمنی، و محیط زیست را در تیم طراحی استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. همینطور از تکنولوژیهای بهروز برای بهبود بهرهوری و کاهش هدرهای تولید استفاده کنید. برای رعایت همه این موارد شما نیاز دارید با یک شرکت فنی و مهندسی همکاری کنید شرکت فنی و مهندسی دژآثار آماده ارائه خدمات طراحی کارخانه صنعتی است برای همکاری با ما تماس بگیرید.
طراحی قسمتهای مختلف کارخانه چگونه است؟
طراحی قسمتهای مختلف کارخانه چون موجب بالا رفتن روحیه کارکنان میشود خیلی بر مقدار دقت و بالا رفتن کیفیت کار آنها تاثیر دارد و این کسب رضایت موجب میشود که کارمندان از کارشان راضی باشند و با اشتیاق بیشتری به آن بپردازند. از طرفی جدای از زیبایی و جذابیت موضوع مهم دیگری در طراحی داخلی کارخانه ها، جنس و نوع موادی است که در آن ها استفاده می شود. با توجه به محیط کارخانه برای طراحی از مصالحی استفاده میشود که از لحاظ اقتصادی بصرفه و همینطور مقاومت در مقابل خراب شدن را داشته باشد.
مراحل طراحی کارخانه
- تحلیل نیازها و اهداف کارخانه: مشخص نمون نوع فعالیت، ظرفیت تولید، و اهداف کسب وکار.
- پیشتحقیقات: جمعآوری کردن اطلاعات بازار، فناوریها، و استانداردها.
- طراحی مفهومی: طراحی یک نقشه اولیه بر حسب نیازها و محدودیتهای کارخانه ها.
- انجام تحلیل فنی: بررسی فنی امکانسنجی و بهینهسازی مراحل و ابزارهای استفاده شده در کارخانه.
- طراحی مهندسی: طراحی نقشههای دقیق، انتخاب مواد و تجهیزات.
- مطالعات ایمنی و محیط زیست: ارزیابی کردن تأثیرات محیطی و برنامهریزی ایمنی.
- استانداردها و مقررات: رعایت کردن استانداردها و قوانین محلی و بینالمللی.
- تدوین بودجه: تخمین هزینهها و در نظر گرفتن بودجه.
- استخدام تیم: جذب افراد متخصص برای ساخت پروژه.
- اجرا و احداث: شروع به اجرای پروژه و ساختن کارخانه.
- آزمون و ارزیابی: آزمایش و ارزیابی عملکرد تجهیزات و فرآیندها.
- راهاندازی: این مرحله شروع به تولید نهایی و بهرهبرداری از کارخانه میباشد. هر یک از این مراحل نقش مهمی در ایجاد یک کارخانه کارآمد دارند.
چگونه طراحی کارخانه در افزایش میزان بهرهوری موثر است؟
ساخت یک کارخانه هزینه نیست بلکه یک نوع سرمایهگذاری است. سرمایهگذاری بر روی اعتبار، بهبود کارایی افراد و کارکنان، نظم و ساختارمندی بیشتر در کار همه اینها موجب افزایش و بهبود بهرهوری شما در کارتان میشود.
همچنین اگر محیط داخلی کارخانه شما به خوبی طراحی نشود و فقط با توجه به تجربه پیمانکاران ساخته شود، چه اتفاقی خواهد افتاد؟ نظم و اصول طراحی کارخانه صنعتی در کار رعایت نمیشود. بهدلیل به وجود آمدن خطاهای زیاد امکان آسیب رسیدن به وسایل و اجزای کار به وجود می آید و همین کار موجب افزایش هزینهها میشود. اکنون در نظر بگیرید که سرمایهگذاران شرکتی با طراحان باتجربه را برای طراحی داخلی کارخانه انتخاب کرده اند. مسلما وقتی کار در دست افراد زبده قرار داشته باشد علاوه بر صرفه جویی در هزینهها و خطاهای احتمالی در وقت و زمان شما هم صرفهجویی میشود.
مقالات بیشتر: ساخت سیلوهای فولادی – ساخت سیلو ذخیره مواد– مراحل ساخت سیلوی ذخیره غلات
شرکت فنی ومهندسی دژآثار آماده ارائه خدمات تخصصی در زمینه طرح، تامین و ساخت کارخانههای صنعتی است و تا به امروز پروژه های زیادی در این زمینه به بهرهبرداری رسانده اند. جهت انجام مشاوره با مهندسان ما با شماره های درج شده در سایت تماس بگیرید.